POSTOPNO SPROŠČANJE UKREPOV V GLASBENIH ŠOLAH



V skladu z okrožnico Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport RS z dne 4. 2. 2021 "bo od torka, 9. 2. 2021, dalje v prostorih glasbene šole lahko potekal individualni pouk za tiste učenke/učence, za katere bo šola presodila, da je izvedba pouka v prostorih šole za nemoteno nadaljevanje oziroma zaključevanje njihovega izobraževanja nujno potrebna."

Kljub nekaterim drugačnim medijskim poročilom se torej v torek v glasbeno šolo še ne vrača celoten individualni pouk, temveč le posamezni učenci, o čemer jih bodo obvestili njihovi učitelji. Velja priporočilo NIJZ, da vsi zaposleni in učenci v objektu šole nosijo maske, če je to le mogoče, tudi pri pouku.

Okrožnica nadalje pravi, da bo pouk vseh skupinskih predmetov (predšolske glasbene vzgoje, glasbene in plesne pripravnice, baleta, nauka o glasbi, solfeggia, orkestrov, pevskega zbora in komorne igre) še naprej potekal na daljavo. Prav tako se v prostorih šole še ne bodo izvajali nastopi.

Pozdravljamo prve resne korake v smeri ponovnega izvajanja pouka v živo, ob upoštevanju vseh ukrepov za omejevanje možnega prenosa okužb z novim koronavirusom.

Klemen Karlin, ravnatelj
 

Datum objave: 4. 2. 2021

Nazaj na prvo stran  |  Arhiv obvestil